Wie kan duiken?

Is de duiksport wel geschikt voor personen met een fysieke beperking? Ja hoor, veel personen met een beperking voelen zich herleven in en onder water. Door de opwaartse stuwkracht van het water lijkt het alsof je minder onderhevig bent aan de zwaartekracht en kan je vrijer bewegen. Dat heeft een gunstig effect op de coördinatie van de bewegingen en het evenwicht, maar ook op de spieren, de ademhaling en het concentratievermogen. Het geeft de Wet Wheeler meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

Ben je niet overtuigd? Lees hier over de ervaringen van Lisbet, "onze" onderwater-rolstoeldanseres :-)

Onder onze Handi Divers bevinden zich personen met been- of heupprotheses, rugproblemen, mensen met beperkte motoriek, rolstoelers met verlammingen aan de onderste ledematen, mensen met audiovisuele beperkingen, met MS, en andere lichamelijke beperkingen.  

Voor iedere kandidaat Handi Diver zoeken wij een specifieke behandeling, indien nodig met een aangepaste duikuitrusting, om op een veilige, ontspannende en leuke manier te kunnen duiken!

Heb je interesse? Neem dan gerust contact op en kom eens kijken in het zwembad of bij een buitenduik. Nadien kan je steeds één of meerdere (max. 3) initiatieduiken maken in het zwembad, uiteraard onder deskundige begeleiding.

Ook gebrevetteerde duikers, die ons willen bijstaan als helper, als mededuiker of als begeleider zijn steeds bijzonder welkom!

Antwerpen erkend 2024-2026