Duikschool

HDWW biedt personen met een lichamelijke handicap een degelijke opleiding tot sportduiker. Deze opleiding gebeurt individueel en wordt gegeven door mensen die hiervoor een speciale training gevolgd hebben (het begeleidersbrevet). Elke kandidaat duiker krijgt een of meerdere buddy’s toegewezen die hem of haar begeleiden, zowel in het zwembad als in open water. Daartoe beschikken we over 20+ gebrevetteerde en ervaren begeleiders en instructeurs.

Onze duikschool is aangesloten bij de overkoepelende federatie NELOS vzw, die op haar beurt deel uitmaakt van de wereldwijde sportduikorganisatie CMAS. De duikbrevetten die we uitreiken aan de Handi Divers worden dan ook internationaal erkend.

De zwembadtrainingen (van september tot juni) hebben wekelijks plaats op donderdag van 20u00 tot 22u00. Hier leren we de basistechnieken van apneu, oefeningen met de duikbril en loodgordel en het gebruik van de volledige duikuitrusting. Al deze oefeningen bereiden de duiker voor op het veilig duiken in open water.
 

Tijdens de zomerperiode (van mei tot en met september) worden er vrijwel wekelijks clubduiken in open water georganiseerd. Daartoe kiezen we duikplaatsen die toegankelijk zijn voor onze Handi Divers. Ons “huisrif” bevindt zich in het recreatiedomein Muisbroek te Ekeren (aka “de put van Ekeren”), zonder twijfel de mooiste zoetwaterduikstek van de Lage Landen.  We bezoeken ook zorgvuldig uitgekozen duikstekken in het Nederlandse Nationaal Park “de Oosterschelde”, een zoutwatergetijdengebied met een prachtige onderwaterfauna en -flora.

Om de twee jaar wordt een clubreis gepland naar een (sub)tropisch duikparadijs (bv. de Rode Zee in Egypte). Naar deze reizen wordt door de Wet Wheelers en de begeleiders halsreikend uitgekeken.

Wij oefenen in het zwembad van SIBLO 2/7 aan de August Leyweg te Antwerpen-Kiel, elke donderdag van 20u00 tot 22u00 (behalve tijdens de schoolvakanties en feestdagen).

Antwerpen erkend 2024-2026